Algemeen

Ik wil een woning huren, wat moet ik doen?

De verhuring en inschrijving voor Hart van Anna verloopt deels digitaal. Op de projectwebsite www.hartvananna.nl is alle informatie terug te vinden omtrent de huurprijzen, plattegronden etc. en hier kun je eveneens je inschrijving starten en voltooien! Als de verhuur van start gaat treft je op de homepage een knop aan met ‘Inschrijven’. Hier klik je op en vanaf dan hoef je alleen maar de stappen te volgen. Heel gemakkelijk! De verhuur is gestart. Bekijk hier het inschrijfformulier.

Hoe worden de woningen toegewezen?

Tijdens je inschrijving kun je een aantal voorkeursadressen opgeven. Wij proberen hier zoveel mogelijk rekening mee te houden. Mochten meerdere belangstellenden een voorkeur hebben voor hetzelfde adres, dan zal toewijzing plaatsvinden op basis van interne loting. Je hebt de mogelijkheid om meerdere voorkeursadressen kenbaar te maken, om je kansen te vergroten adviseren wij je om hier ook gebruik van te maken.

Getoonde eerste voorkeur inschrijvingen op de website lopen twee dagen achter op de actuele stand om iedereen een gelijke kans te geven en te voorkomen dat men afhankelijk is van inschrijvingen in de laatste twee dagen. Het aantal eerste voorkeur inschrijvingen getoond na sluiting van de inschrijfperiode wordt niet meer geactualiseerd met inschrijvingen die na de inschrijfperiode zijn binnengekomen.

Wat is de minimale huurtermijn?

De huurovereenkomst wordt afgesloten voor een minimale huurperiode van 12 maanden. Na ommekomst van de 12e maand heb je de mogelijkheid om de overeenkomst te beëindigen met inachtneming van een kalendermaand.

Zijn er naast de huurprijs nog servicekosten?

Daar het een appartementencomplex betreft zijn er inderdaad servicekosten van toepassing. Het voorschot servicekosten is vastgesteld op circa € 35,- per maand. Naast de servicekosten dien je zelf de maandelijkse lasten voor gas, water, elektra en gemeentelijke gebruikerslasten te betalen. De contracten met de nutsbedrijven dien je zelf af te sluiten.

Wanneer zijn de woningen klaar en zou ik kunnen gaan huren?

De appartementen worden naar verwachting Q2 2020 opgeleverd. Let op! Dit is een prognose. Dit kan bijvoorbeeld wegens weersomstandigheden, aanleveren afbouwmateriaal etc. worden bijgesteld naar voren of verder in de tijd.

Kan ik de appartementen bezichtigen?

Omdat dit een nieuwbouwproject betreft, is het niet altijd mogelijk om de woningen vooraf te bekijken in verband met de veiligheid op de bouwplaats. Wanneer dit wel mogelijk is, zullen wij een kijkdag organiseren.

Inkomen en toetsing

Wat zijn de inkomenseisen om te huren?

Als algemene richtlijn voor de inkomensnorm geldt dat het bruto maandinkomen (exclusief toeslagen, tantièmes en vakantiegeld) minimaal 3,75 keer de kale maandhuur dient te bedragen. Voor tweeverdieners geldt dat het tweede inkomen voor 75% wordt bijgeteld.
Extra inkomen uit hoofde van overwerk wordt alleen meegeteld indien dit beroepsmatig is en een structureel onderdeel uitmaakt van het jaarinkomen.

Mogen ouders garant staan als er niet kan worden voldaan aan de inkomensrichtlijnen?

Als je een woning wenst te huren in Hart van Anna, dien je als contractant zelf te voldoen aan de gestelde inkomensvoorwaarden. Er worden geen garantstellingen van derden geaccepteerd.

Kan ik een appartement delen met een vriend/collega?

Het is helaas niet toegestaan om de appartementen te huren met woningdelers. Er wordt enkel verhuurd aan alleenstaanden, samenwonenden en gezinnen.

Telt een uitkering mee als inkomen en wordt deze meegenomen in de berekening?

Een uitkering wordt als inkomen meegenomen mits het een uitkering voor langere periode betreft. Denk hierbij aan een WIA of Wajong uitkering.

Kan ik ook huren als ik werk via een uitzendbureau?

Indien je minimaal beschikt over een fase A overeenkomst is het mogelijk om in aanmerking te komen.

Wanneer geldt een waarborgsom?

Standaard geldt 1 maand waarborgsom. Indien je beschikt over een inkomen uit tijdelijk dienstverband, je inkomen (deels) afkomstig is uit eigen vermogen of wanneer je zelfstandig ondernemer bent, dien je rekening te houden met een waarborgsom ter grootte van 3 maal de huurverplichting. Alle inschrijvingen worden hierop individueel beoordeeld.

Opleveringsniveau

Kan ik zelf een keuken en/of een badkamer uitkiezen?

Nee, dat is helaas niet mogelijk.

Is de woning voorzien van een (laminaat)vloer?

De woningen zijn niet voorzien van enige vloerbedekking en er worden ook geen plinten geplaatst.

Hoe zijn de binnenkozijnen?

De stalen binnenkozijnen zijn standaard uitgevoerd met een dichte opdekdeur.
Bovenlichten zijn bezet met enkel blank glas, met uitzondering van de kast(en)/berging. Deze zijn bezet met een gesloten paneel tbv de ventilatie.

Wat is de plafondhoogte van de appartementen?

De hoogte van de plafonds is circa 2,60 meter.

Hoe is de verwarming geregeld?

De woningen worden verwarmd door een individuele gasgestookte HR CV-ketel. De woningen zijn voorzien van vloerverwarming, met in de badkamer aanvullend een elektrische radiator.

Hoe is de ventilatie in mijn woning geregeld?

De appartementen worden voorzien van een vraag gestuurd CO2 ventilatiesysteem.

Beschikt iedere woning over een privéberging?

Elk appartement is voorzien van een inpandige bergruimte in de woning zelf, waar tevens de wasmachine en eventuele wasdroger geplaatst kunnen worden. Sommige appartementen hebben ook nog een aparte berging in de garage. Tevens is er in de garage een fietsstalling aanwezig.

Kan ik een extra parkeerplaats huren?

Alle appartementen beschikken over één binnen-/buiten parkeerplaats. Er zijn geen extra parkeerplaatsen aanwezig.

Zijn er algemene oplaadpunten voor de auto of zijn er mogelijkheden tot het aanbrengen van individuele laadpalen op de eigen parkeerplaats?

Nee, er zijn geen algemene oplaadpunten voor de auto aanwezig en er is vooralsnog geen mogelijkheid om op de gehuurde parkeerplaats of parkeerplaats behorende bij het appartement individueel een laadpaal te plaatsen.

Hoe is de buitenruimte afgewerkt?

De balustrades van de balkons worden voorzien van een metalen striphekwerk.

Is er een videofooninstallatie?

Alle appartementen worden voorzien van een videofooninstallatie.

Hoe worden wanden en plafonds afgewerkt?

De wanden in de woning worden behangklaar opgeleverd. De wanden in het toilet worden deels voorzien van tegelwerk, boven het tegelwerk zijn de wanden voorzien van spuitwerk. De badkamer wordt voorzien van tegelwerk tot het plafond. De plafonds worden opgeleverd met spuitwerk.

Zo wordt je keuken afgewerkt.

Elke keuken is voorzien van een inductie kookplaat, vaatwasser, combimagnetron en koelkast/koelvriescombi van Siemens en een composiet werkblad met RVS spoelbak.

Onderstaande beelden geven een indruk van hoe je keuken zal uitzien. De opstelling van keuken verschilt per type appartement.

Zo wordt je badkamer afgewerkt.

De badkamer wordt compleet opgeleverd met een Sphinx wastafel met een mengkraan en spiegel, een inloopdouche met hardglazen douchewand, een Grohe thermostatische mengkraan. De witte wandtegels van 30 x 45 cm zijn tot het plafond aangebracht. Op de vloer liggen mooie zwarte keramische vloertegels van 30 x 30 cm.

Zo wordt je toilet afgewerkt.

De toilet is tot 1,5 meter hoogte voorzien van tegelwerk, daarboven spuitwerk in een fijne korrel. Op de wanden worden witte 30 x 45 cm tegels liggend verwerkt. De vloer is voorzien van 30 x 30 cm zwarte keramische vloertegels. Deze ruimte is luxe afgewerkt met mooi sanitair van Sphinx.